Novi Sad
19.01.2012.
10:20 > 06:48
Iako je državni revizor ocenio da su u poslovanju novosadskih javnih preduzeća u toku prošle godine na sumnjiv način potrošene stotine miliona dinara, gradonačelnik Igor Pavličić smatra da građanima suštinski nije naneta šteta.
  • nepoznata

    07.06.2013 19:05
    neverovatno
    dosao im je kraj vladavine
  • 13.03.2012 10:44
    A Dijagonala i Pokrajinski fond za kapialna laganja?
  • Vladimir

    22.02.2012 12:43
    Gardi-Reba i svi ostali koji su uključeni u ovu prljvnu igru moraju odgovarati! Sram bilo Pavličića kad kaze: teško je naći ljude da rukovode tenderima od nekoliko miliona evra za 40000 dinara" kad svi znamo kao i on sam, koliko se profitira na tenderima!I jos tvrdi kako "građani nisu oštećeni", valjda ćemo mi kao pomisliti da je taj silan pokraden novac na tenderima on izvojio iz svog džepa! Neverovatno da tako nešto uopšte može da izjavi, izgubio je sve kriterijume zdravog razuma!
  • JA-

    22.01.2012 22:04
    Krivicno delo
    "To je stav zakonske regulative - zna se šta je prekršaj, a šta krivično delo."

    Gospodine Pavlicicu gde god se nesto radi mimo zakona to je krivicno delo.

    tgsje
  • Pera Novosadjanin.

    22.01.2012 10:15
    Srbija drzava?
    Drzavni revizor ustanovi da nesto ne valja. Red je da to policija proveri.Posle policije sudovi pa zatvor ako je u pitanju pljacka.Posle ovog mozda mozemo razmisljati o EU i slicnim stvarima. Sta su komsije(Hrvati) radile sa Sanaderom to mi treba sa Pavlicicem i njemu slicnim. Komandna odgovornost.
  • 22.01.2012 10:12
    @Eliot Nes
    Ja bih rekao da ce i GARDI deliti celiju sa nekim jer svesno ucestvuju u namestanju.
  • WalkerNS

    20.01.2012 22:46
    NIsta novo i cudno,Pavlicic i njegovi ljudi,unistavaju ovaj grad,ajde sto sami sebe ukopavaju,vec jadni gradjani najvise imaju muke,zbog nesposobnih ljudi.
  • ksenijah

    20.01.2012 17:23
    ko sa decom spava upišan se budi
    E, moj Pavličiću, pa tebi i tvojim demosima i ne treba niko da vas pljuje, sami sebe ukopavate...Pa jel vi to namerno baš hoćete da izgubiti iduće izbore? Niste ni svesni koliki ste odijum naroda navukli na sebe...Kako te čoveče nije sramota da daješ takve izjave i ideje...Osnivaš razne Agencije za upravljanje investicijama, donosiš odluke o održavanju Keja, sad ti treba i nešto što će da prati tendere...Pa sam priznaješ da si NESPOSOBAN! Izvini, poštenih još uvek, bogu hvala ima, i ti pošteni više nikad neće glasati za tebe i tvoje!!! Sram vas bilo Demosi! Negativnom selekcijom (npr. ta Atanacković Jeličić, koju su vidim sa razlogom ljudi pomenuli), PA ONAJ MALI IZ fONDA KAPITALAC, deca tek izašla iz pelena, a imaju titule DR (ko zna čija su deca, čudi se da već nemaju par titula DR)...Takvi treba da mi odlučuju o sudbini???Sve što ima preko 50 godina za vas je "mrtvo", a ova balavurdija nije ni za šta...Tako vam i treba...ostali ste POPIŠANI, baš kao u narodnoj poslovici!!!
  • Водник

    20.01.2012 12:10
    Тендери
    Ово је превршило све мере и границе понашања,катастрофа. Па Павличићу шта је са тендерима у ЈКП Новог Сада.Ако се добро сећам ревизорска комисија је поднела прекршајну пријаву против Водовода за малверѕације, Бјелајца и његових неспособњаковића и ником ништа.
  • 20.01.2012 11:34
    reba// m. kostres /j atanackovic jelicic ....sad ko je skim u kakvim odnosima za sada nije bitno..
    kome nije jasno? to treba malo proveriti...ko ima koju funkciju..kako gosn doticni crta sve i svasta za gradske oce..a cekajte kazu da je opet on projektovao i vrtic u izgradnji u radnickoj ulici..kazu katastrofa..ajde malo da se proveri...
  • 20.01.2012 10:50
    @Bora bora
    U potpunosti se slažem, samo bih dodala da ovi iz DS-a i srodnih im partija ne treba da se spakuju i odu sa pokradenom imovinom građana već ih treba spakovati u zatvore, a ono što se od pokradenog uspe vratiti i vrati u opljačkana preduzeća.
  • Сима

    20.01.2012 09:51
    Наместимо тендер заједно. На, на, на, тра ла ла...
  • Ananije

    20.01.2012 08:49
    BRAVO ZA RADIO O21
    Nemoj da Vas kupe u zavrsnoj fazi za tepsiju ribe.Nedajte se,narod je uz vas.
  • Sonja

    20.01.2012 07:52
    očekivano
    Bitno je da nam nije naneta šteta , a što su tenderi namešteni i što je na sumnjiv način potrošeno " stotine miliona dinara " , valjda se podrazumeva sa ovom ekipom .
  • novosadista

    20.01.2012 00:28
    sramota
    mesto tuzbe
    nova radna mesta
  • 20.01.2012 00:19
    @Arhitekta
    Ne zaboravi da je na arhitekturi i Jelena Atanackovic-Jelicic. I ona je profesor na FTN-u, a clan je gradskog veca za urbanizam...
  • Bora bora

    19.01.2012 22:49
    Kao da je vazno u kojem preduzecu je najveca korupcija, korupcija je korupcija. Strasno je da se gradonacelnik Novoga Sada uopste ne stidi; em ovi sa vlasti kradu, em se vise ni ne stide toga nego se jos takmice ko ce vise da bude korumpiran. Novi Sad zasluzuje bolje i zato je krajnje vreme da se DS spakuje i ode.
  • Novosadjanin

    19.01.2012 22:12
    Namestanje tendera!!!
    Banda nezasitnih lesinara,niko nije ostecen! kako to? pa od kojeg poreza je novac sakupljen, ako je od naroda onda je narod pokraden.
  • Snajka

    19.01.2012 22:06
    Eh, šta će ti kum Boki reći
    Pažljivo sam pročitala tekst na engleskom o NAMEŠTANJU TENDERA,pre nekoliko dana i tamo se lepo vidi tj. piše, da je taj posao analize radilo 8 arhitekata, elektro i mašinskih inženjera i ukazuju na katastrofalne greške i realno lepim rečima kažu da je cena veća od normalne 5.000.000 EUR. Mi kažemo pokušaj pljačke.
    Ono što piše u prvom papiru su fatalne greške, neverovatno, kako je to radio EUROGARDI sa Samardžićem i njegovim stručnjacima tehnolozima.
    Bilo bi interesantno kada bi 021 napravio neku emisiju sa gostima koji su spomenuti u tekstovima o Radosnom detinjstvu a još bolje ako bi to moglo biti na nekoj TV.Bora Samardžić, vlasnici firmi koje su dobijale i onih koje su gubile posao, Pavličić,...jedno 4 sata da traje.
    Da procenimo sami dokle je ova vlast zaglibila.
    Ili će premijer Pajtić da sačeka završetak radova i puštanje u rad pre istrage, jer možda je greh NA KOJI NEMA PRAVO da ih prekine u započetom poslu. A KUM MU KAŽE DA ČOVK NE MOŽE BITI POŠTEN AKO RADI ZA SRAMNU PLATU OD 40.000 DINARA.
    Mislim da bi ga valjalo pitati premijera Pajtića do kada je rok da počnu sa proverom navoda iz Vaših tekstova i do kada da završe.
    A slika koju ste izabrali, kao da kaže, kako je ovaj narod glup, šta mu radim a on guta sve i ne može mi niko ništa.
  • Eliot Nes

    19.01.2012 21:44
    Ne gledajte mrve pored prepunih džakova
    Poenta svega jesu veliki poslovi. Kako to da ovde nema EUROGARDI i DIJAGONALA.
    Baš me zanima podatak, koliko novca je vredelo 13 poslova GARDI-ja i nekoliko poslova DIJAGONALE.
    Mislim da bi GARDI bili odličan svedok saradnik, jer na osnovu odličnih informacija bih rekao da su dobijali MRVICE da ćute i prežive, a da za uzvrat daju USLUŽNE ponude skuplje od DIJAGONALE da bi DIJAGONALA DOBILA recimo posao od čak 3 MILIJARDE dinara za KCV i Kamenicu 2 plus dodatni radovi.
    A koliko je to realno koštalo je pitanje istrage.
    PUT invest, KARIN, BEST,....
    Ne zaboravite da je ovo DS fora primenjena i u Beogradu sa tzv. kvalifikovanim ponuđačima i onda se unutar kruga 5 firmi sve zatvara, a cene naduvavaju.
    Verujem ovim stranama i odličnim novinarima istraživačima i uredniku, i zato se lepo uočava da kapitalne poslove Fonda za kapitalne investicije Vojvodine i dobrim delom grada kao što je VRTIĆ u Radničkoj DOBIJAJU PO DEFAULT-u DIJAGONALA I EUROGARDI.
    Milione i milijarde nije dobro porediti i hvatati muvu pored jata KOBACA. Matematika je egzaktna nauka, dajte nam podatak VREDNOSTI poslova svih tih preduzeća koja su finansirana iz Grada, pokrajine. TU JE ZEC, u tom GRMU.
    Istina je na dohvat ruke, samo malo volje.
  • 19.01.2012 21:27
    MIA
    Cega se pametan stidi lud se dici!!!!!!
    Pa jel ovaj uopste normalan. Takve izjave da plasira. Ocigledno DS treba da ocisti svoje kriminalce pa onda da izadje na izbore.
    ups..... pa nece biti nikoga na izborima.
    Volela bi da pobedi bilo ko drugi i da se povede istraga protiv kadra DS i njihovih malverzacija. Primer je nedodirljivi bivsi min. Vlahovic (jedan od najBOGATIJIH u Srbiji). Otkud?
  • Filip N.

    19.01.2012 21:13
    Je li ov evropski Novi Sad o kom ste nam pričali 2008. godine?
    Je li ovo evropski ZIG?
    Je li ovo evropsko Radosno detinjstvo?

    Pajtiću i Pavličiću, zbogom. Nikada više.
  • Nebojša Novi Sad

    19.01.2012 20:15
    Kakav licemer
    Da DS ima obraza, časti i morala odmah bi ga smenili zbog izjave da je nemoguće da neko ko radi tender od par miliona EUR a ima platu 40.000 dinara da to bude pošteno.
    Da podsetim, prvo, njegova uprava za opšte i zajedničke poslove je raspisala tender za kuhinju u kome je bio naslikan FRIGO ŽIKA sa nepostojećim sertifikatom HACCP za opremu jer se taj sertifikat ne daje opremi, I čelik AISI 318 i još debljine 1,5 mm. I taj sertifikat izdat samo za tendere nije akreditovan. A šta se onda događa, ugrađuje se i isporučuje najgori čelik debljine 0,8mm. A i to će se proveravati, šta je u stvari isporučeno.
    Pre 2 godine je bilo na DELTA TV sa sve dokazima kako je nabavljen konvektomat za Radosno detinjstvo, prvo poništen tender a onda se išlo u neposrednu pogodbu nakon 2 dana i plaćen 28.000 EUR skuplje od najboljeg mogućeg. I nikom ništa.
    Onda je na ovim stranama objavljeno kako su pokušali da samo na opremi opljačkaju 2,1 milion EUR(a BOra S. priča kako su sami prekinuli megalomasku priču umesto da kaže narodu da su CENE BILE NADUVANE više od realnih 2,1 milion EUR uz pretnju da će raditi UBPOK odmah odustali i preprojektovali)i da su bili uhvaćeni i sprečeni pre same pljačke 5 miliona EUR, pa kada su uhvaćeni ista ekipa preprojektovala, smanjila objekat za 2000 m2 i kupili svakako lošiju opremu za čak 430.000 EUR skuplje, a opet uzeli lošiju. I vrhunac je izjava data ovom sajtu da je iozabrao on, a u stvari je posao dobila privatna firma kojoj on ne može birati opremu i još skuplju 430.000 EUR od mnogo kvalitetnije.
    ALi ga Pavličić brani, jer je za njega pljačka para građana od par miliona EUR samo u Radosnom detinjstvu manji prekršaj.
    A sve ovo i mnogi više ova časna kuća ISTINE 021.rs i radio 021 je više nego argumentovano pisala.
    Bravo za 021 i za Miodraga Sovilja.
    NEMA PRAVNE DRŽAVE. NEMA PRAVOSUĐA, NEMA BIA, NEMA TUŽILAŠTVA. Pavličić je teška sramota za Novi Sad i svakog poštenog čoveka. SMENA ODMAH. A ONDA HAPŠENJE SVE TE EKIPE.
  • 19.01.2012 20:14
    d
    Meni je gradonačelnik Pavličić simpatičan, ljubazno me otpozdravio na trgu. E to je novosadski!
  • sale novosadjanin

    19.01.2012 19:33
    zig?
    nisam ni sumnjao.
    samo dobro potplacen cinovnik je mogao da izda dozvolu za gradnju zatvora usred naseg grada!
  • Jo

    19.01.2012 19:16
    Nije nego
    Nije problem u tom sa platom od 40 hiljada nego su problem ti vaši " evropski zakoni " za tendere i javne nabavke gde se već 10 godina krade bez stida i srama.Pa mala deca od 5 godina znaju da nijedan ama baš nijedan tender u ovoj raspaloj državi nije bio ispravan.A najveći problem su upravo oni koji treba da kažnjavaju jer su i oni razni fabus-famus japi menadžeri i postavljeni na osnovu broja zastava koje su nosili po mitinzima i koliko su glasno pljuvali slobu.I onda na kraju se pojavi ova nebuloza od izjave.Pa to je kao kad bi neki smrtnik koga uhvate sa 2,5 promila u krvi u saobraćaju izjavio.Nema veze pa nisam nikog ubio nemojte me kažnjavati a i neću više majke mi.
  • Arhitekta

    19.01.2012 18:38
    Do posla najlakše preko FTN-a
    Jedan od rukovodilaca firme GARDI je Darko Reba, profesor (ako se tako moze nazvati) Urbanistickog projektovanja sa FTN-a. Pomocnik Pavlicica je Boris Dumnic, takodje sa FTN-a. Sad shvatam sta je znacila vest od pre neki dan: Do posla najlakše preko FTN-a.
  • Deleteboy

    19.01.2012 18:20
    Slika je No1

    samo se ti smej, dok narod nema `leba
    a ti i tvoji partijski drugovi olesili ste grad

  • Mima

    19.01.2012 17:35
    Sta vredi sto su nepravilnosi u "Radosnom detinjstvu"(koliko ih je do sad bilo i koliko ce ih biti?!)kad isti covek rukovodidi ovom firmom vec dva mandata.Niko ne moze ili ne zeli da ga skloni.A ako DOTICNI slucajno i ode,on ce se potruditi da ga zameni osoba koja ce prikriti sve njegove "radnje".Zato gospodine Pavlicicu pazite dobro koga ce te postaviti na njegovo mesto.Dosta je vise nepravde i nepravilnosti u ovoj firmi.Da se vec jednom postuje red i zakon.
  • ČIČA IZ "Gradis" Čačak

    19.01.2012 15:58
    pozdrav
    Samo da pozdravim najbolje nabavljače iz Vodovoda, znaju znanje i uzimanje...
  • ZoranNS

    19.01.2012 15:14
    Treba da ode jedan ili oboje
    Ako neće pošteni tender sa 40000, treba mu dati otkaz, ako ne dobije otkaz onda dati otkaz Pavličiću, i on dobija neku platu, možda ni njegova nije dovoljna da bude pošten, onda i njemu dati otkaz. Očito ima poštenih samo ne u politici i u gradskoj kući, ali verujte mi našlo bi se njih nekoliko. Pitam Pavličića za koliko para bi bio pošten, možda bi mu mogli obezbediti, recimo mi koji mislimo da smo pošteni da mu skupimo, stalo nam je do poštenog Gradonačelnika.
  • KRALJ2007

    19.01.2012 15:09
    DA
    Na brdovitom balkanu postoji zemlja dembelija koja se do pre 4 godine zvala Srbija.MAJSTORE PA TA PRIČA NI KOD MOJE DECE NEBI PROŠLA.PA KOMŠIJE DOLAZE IZBORI PA SE POKAŽITE JELSTE IZ DEBELIJE ILI SRBIJE.MAJSTORE TO MORA BOLJE.
  • cole

    19.01.2012 15:03
    opklada
    Aj se kladimo da će ovi opet biti na vlasti i posle maja. Taki smo narod.
  • car je go

    19.01.2012 14:54
    Ko beše direktor ZIG-a? Da nije Bora Novaković, visoki funkcioner DS i bivši gradonačelnik Novog Sada, kog kao ni jednog prethodnog novosađani nisu birali, već ga je postavio Beograd?
  • MaloMorgen

    19.01.2012 14:51
    ?
    "Pavličić navodi da je do sada bilo skoro nemoguće uvesti jaku kontrolu, jer je teško naći ljude koji su spremni da rukovode tenderima koji vrede nekoliko miliona evra, a rade za 40.000 dinara."

    I to je sada OK?
  • 19.01.2012 14:44
    Krivi smo mi i niko drugi!!!
    http://youtu.be/wILp9fD9IMg
  • alfa

    19.01.2012 14:28
    advokat ?
    a tenderi za nabavku ‚‚š k o d a‚‚ su sprovena sve po zakonu ?
  • Niki

    19.01.2012 14:23
    Ovo je ni vise ni manje nego ekipa koja otvoreno satire svoj narod,Milosevic kojeg smo gotovo svi mrzeli postade pojam dobrote za ovo sta se desava!!!
  • blazo kum cg

    19.01.2012 13:40

    то је све чапља урадио.!
  • Planeta majmuna

    19.01.2012 13:36
    Banana drzava
    DRI je tu da im prodje vreme i da se nadobijaju platurda, to inace nicemu ne sluzi, isto kao budzetske inspekcije.
  • SOA

    19.01.2012 13:07
    http://www.youtube.com/watch?v=-Dj0EuxFguI u skladu sa propisima :)
  • 19.01.2012 12:41
    Ha ha
    Procitajte sami izvestaj DRI pa vidite da li je bas tako kako gradonacelnik kaze.....


    http://www.dri.rs/images/pdf/revizija2011/izv-ns2010.pdf
  • Vaskez NS

    19.01.2012 12:41
    @msi
    Ako nisi primetio kineske radnje po gradu, pre će biti da će Kina doći ovde.

    A onda...biće npr. ovako: "Sud potvdio smrtnu kaznu jednoj od najbogatijih žena u Kini" - vest današnja, naći ćeš je već.

    P.S. političare koji sa gore dotičnim bogatašima zajedno zglajznu odma' okače, to ni ne objavljuju kao vest.
  • 19.01.2012 12:39
    kako ćeš čoveče
    otkloniti nepravilnosti kada su poslovi već uradjeni, plaćeni i uzete provizije baš me zanima sram vas bilo lopovi
  • 19.01.2012 12:19
    Gardi - Reba - Atanacković Jeličić- ...
  • @seljak - @tenderi

    19.01.2012 12:14
    I ne samo to
    A po javnim i javnim komunalnim preduzecima su najurili sve one koji su znali i znaju da rade taj posao da bi na kljucna mesta postavili studente ili one kojima su pokupovali diplome.
    Uzas. Sve go lopovluk.
  • komentator

    19.01.2012 12:12
    pa kad se sa vrha pravda korupcija građani onda treba da znaju šta im je činiti
  • Galawix

    19.01.2012 12:03
    Hmmm...
    Dobro, grešili su, šalala, ali evo, ukazano nam je na to i to ćemo od sada raditi korektno, majke mi. Molim? Krivične prijave protiv "kontrolisanih subjekata"? Neeeee... hajte, nema potrebe, pa DRI ih ne spominje.

    Pa Igore, a kako bi bilo da ti samostalno pokažnjavaš lopove i prevarante, ha? Jel' baš sve mora da ti se prvo nacrta i zapreti da ćeš izgubiti fotelju ako to ne uradiš?

    C, c, c... bljak.
  • msi

    19.01.2012 11:37
    @Vaskez NS
    majstore, idi u Kinu!
  • Boogie

    19.01.2012 11:36
    a mogu li ja
    ..da rukovodim sa jedno 3-4 tendera i bez tih 40.000 dinara pa ću pustiti nekog drugog, osim ako ne utvrdim da sam dobar u tom poslu?
  • Dragan

    19.01.2012 11:30
    bezobrazluk
    Ovi su bezobrazniji od svih prethodnih gradskih vlasti zajedno. Neverovatno je koliko ljudi na vlasti otupe, izbezobraze se i udalje od realnosti, misle da su bogovi, a za 4 godine će nas opet moliti da ih biramo kada sad u maju izgube izbore. Moj glas više nikad neće dobiti.
  • Up and atom

    19.01.2012 11:26
    Dovoljno je da se vidi šta voze i kako žive direktori navedenih preduzeća, kao i neki zaposleni u njima. Teško da su sve to uspeli da kupe od tako "malih" plata. Gradonačelnik je naravno smatrajući sve građane debilima, dao ovakvu izjavu i nikom ništa. Glasajte ponovo za nas, mi smo baš super, nama je baš lepo.
  • 19.01.2012 11:20
    Valerija
    Pa ko je to nama napunio djepove.......niko nije znao da se tenderi namestaju......o toj temi moze u gerontoloskom da drzi govor, a i tamo mu niko ne bi verovao
  • seljak

    19.01.2012 11:16
    @tenderi
    Pavlicic:..."jer je tesko naci ljude koji su spremni da rukovode tenderima..."

    Ama ,Pavlicicu-ima jos studenata.
    Dali ste Fond za kapitalna ulaganju studentu-pa sta ?
  • 19.01.2012 11:05
    Gardi - Reba. Nekada clan JULa. Svaki drugi komentar je suvisan...
  • Srle

    19.01.2012 10:46
    I...
    Hocemo da prosetamo, masovno, po centru i, eventualno sire, ili da poslednjim parama kupimo "vazelin" i udobno se namestimo?

    Ajde Srbine, zaboravi makar na kratko na ustase, siptare, pedere, vatikan i ciju... Deci bre slatkise kradu.
  • 19.01.2012 10:37
    jbg. da je barem neko zadovoljan(nasmejan) sa tobom "gradonacelnice" - ti sam sa sobom...ko pronadje drugog neka bude objavljeno pod top breaking news
  • Hank

    19.01.2012 10:34
    ...reče ON i ni ne zacrvene se!
  • Vaskez NS

    19.01.2012 10:30
    "Pavličić navodi da je do sada bilo skoro nemoguće uvesti jaku kontrolu, jer je teško naći ljude koji su spremni da rukovode tenderima koji vrede nekoliko miliona evra, a rade za 40.000 dinara." - huhuhuuu, pa su onda našli "rešenje" - dali su brez tendera izvođaču po duplo većoj ceni. Ja mislim da u Kini za ovakve stvari ne slede ni prekršajne niti krivične prijave nego odmah - vešala.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna